Field-specific grids

Specializált gridek


A specializált gridek célja egy adott tudományos terület igényeinek kiszolgálása. Ha Önnek vannak konkrét tudományterületekkel kapcsolatos kérdései, a gridek jó eséllyel segíthetnek megválaszolni azokat.

AstroGrid: asztronómia
BIRN: emberi betegségek
CaBIG: rák
Earth System Grid: klímakutatás
ECOGrid
: közgazdaságtan
FusionGrid: fúziós energia

NEESit : földrengések
Virolab
: fertőző betegségek
...@home: önkéntes gridek

RÉSZLETEK AstroGrid A globális Virtuális Obzervatórium
ÁTTEKINTÉS Az AstroGrid segítségével az asztronómusok böngészhetnek a világon rendelkezésre álló erőforrások között, megjelölhetik a releváns találatokat, kereshetnek adatokat, tárolhatnak és megoszthatnak fájlokat, lekérdezhetnek adatbázisokat, táblázatokat tervezhetnek és módosíthatnak, illesztett keresést végezhetnek katalógusokban és szkriptek segítségével automatizálhatják feladataikat. A projektet 2009-ig finanszírozzák.

RÉSZLETEK BIRN Emberi betegségek
ÁTTEKINTÉS

Az Orvosbiológiai Informatikai Kutatóhálózat (BIRN) egy földrajzilag elosztott virtuális közösség. Az emberi betegségek diagnózisának és gyógyításának újabb módszereit kutatja. A BIRN lehetővé teszi az egyesült államokbeli kutatóknak, hogy nagyszabású tudományos projektekben működjenek együtt. A jelenleg futó projektek témái közé tartozik a skizofrénia, a depresszió, az Alzheimer-kór, a sclerosis multiplex, a Parkinson-kór, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, a Tourette-szindróma és az agyi daganatos megbetegedések.


RÉSZLETEK CaBIG Rákkutatás és -kezelésCancer research and care
ÁTTEKINTÉS A caBIG™ jelentése a "rák és orvosbiológiai grid", amely egy információs hálózat. Közösségében részt vesznek kutatók, orvosok és betegek egyaránt. A caBIG™ komponensei a rákkutatáson túl is számos területen alkalmazhatók
Tudjon meg többet a caBIG-ről az iSGTW oldalán!

RÉSZLETEK Earth System Grid Klímakutatás
ÁTTEKINTÉS Az ESG a globális klímamodellek elemzésének és fejlesztésének új módszereit teszi lehetővé.
Tudjon meg többet az iSGTW oldalán!

RÉSZLETEK ECOGrid Közgazdaságtan
ÁTTEKINTÉS Az ECOGrid a piaci erőforrásmenedzsment fejlesztését segíti gridek felhasználásával.

RÉSZLETEK FusionGrid Fúziós energetikai kutatások
ÁTTEKINTÉS A FusionGrid hatékonyabbá teszi a kísérleti eszközök felhasználását. A kísérletek, az elméletek és a modellezés nagyobb fokú integrációjával a mágneses fúziós ismeretek bővítését segíti elő.

RÉSZLETEK NEESit Földrengéskutatás
ÁTTEKINTÉS A NEESit földrengésekkel kapcsolatos szimulációra alkalmas hálózat, melyet az amerikai Nemzeti Tudományos Alap támogat.
Tudjon meg többet az iSGTW oldalán!

RÉSZLETEK Virolab Fertőző betegségek kutatása
ÁTTEKINTÉS A ViroLab egy grid alapú virtuális laboratóriumot fejleszt a fertőző betegségek tanulmányozására. A laboratórium által biztosított eszközök segítenek a gyógyszerrezisztencia kialakulásának megértésében, egyénre szabhatóvá teszik a gyógyszerterápiát, lehetővé teszi a vírustrendek tanulmányozását. Partnerei Európában találhatók.
Tudjon meg többet az iSGTW oldalán!