Travel the globe with the new GridGuide

Elindult a GridGuide


A GridGuide a grid számítástechnika helyszíneit mutatja be

A GridGuide oldala betekintést nyújt a kutatók életébe és munkájába. A GridGuide-dal megismerheti azokat a helyszíneket ahol a gridek technológiájának fejlesztése zajlik. A GridGuide az Enabling Grids for E-sciencE (grid rendszerek hasznosíthatóvá tétele az e-tudományok területén) felhasználói fórumának részeként indult, mely grid kutatók százait hívta össze egy Olaszországban tartott konferenciára.

A GridGuide látogatói egy interaktív térkép segítségével fedezhetik fel a világot, megismerve a különböző helyszíneken zajló kutatási projekteket. Már több mint 23 országból találhatók helyszínek a GridGUide-on, és bemutatják a kutatók életét céljaiktól és projektjeiktől kezdve a legjobb étkezési lehetőségeken át munkájuk előnyeinek és hátrányainak bemutatásáig.

További GridTalk projektek

GridCafé
A Gridcafé célja, hogy kiegyensúlyozott, részletes bevezetővel szolgáljon a gridek témaköréhez. Tájékoztatni kíván, nem téríteni, így az optimista elképzelések mellett a kritikus vélemények is teret kapnak.

International Science Grid This Week
Az International Science Grid This Week egy elektronikus hírlevél az Open Science Grid és a GridTalk Europe együttműködésével.

GridBriefings
A GridBriefings oldalán közérthető cikkeket találhat a politikák által meghatározott gridek világáról. A cikkek célközönsége a laikus döntéshozók köre a kormányzat és az ipar területén, valamint a tudósok és a közvélemény.