Multimedia

Multimédia


Ha egy multimédiás kirándulásra vágyik a gridek világában, akkor jó helyen jár!

Blogok

Ha szeretne betekinteni a grid számítástechnika legnagyobb éves rendezvényeinek világába, látogasson el a Gridcast honlapjára, ahol számos blogot, podcastot és érdekes információt találhat!

GridTalk twitteres mikroblogjára, ahol pár sorban értesülhet a grides hírekről.

Játékok

Az Amalthea (11 MB .zip fájl) egy lenyűgöző, akciódús 3D-s játék a gridekről. A sikerhez gyorsan kell tanulnia és cselekednie, hogy teljesítse az Ön által üzemeltetett grid feladatait. A végső cél pedig a világ megmentése.

A griddel kapcsolatos alapvető ismeretek elsajátítását segíti az IBM egyszerű, webes játéka a Tyscience.org. A GridMaster játékban vulkanikus katasztrófákat kell elhárítania egy grid segítségével. Ha ennél komolyabb problémákat szeretne megoldani, akkor próbálja ki, akkor csatlakozzon a Team Planet-hez, átlagos polgárok egy csoportjához, akik az egész Föld feladatait kézben tartják.

Animációk

A következő flash animációk segítségével is jobban megismerheti a gridet:

1) Mi az a grid?

2) Hogyan működik a grid?

3) Miért van szükségük a tudósoknak a gridre?

4) Mi a különbség az internet, a web és a grid között?

5) Teljes munkafolyamat a LOG/EGEE Grid Facility-ben

Bemutatók

A GridPP Real Time Monitor programjával megfigyelheti a grides jobok vándorlását a világ térképén. Letöltheti a program Javaban megírt 2D-s vagy 3D-s változatát, vagy a Google Earth-höz készült változatot.

További bemutatók egyesült királyságbeli részecskefizikai alkalmazásokról

Podcastok

A GridTalk podcastokat megtekintheti a YouTube-on, ahol számítástechnikai szakértők, hallgatók és oktatási intézmények segítségével tekinthet be a grides konferenciák és projektek világába.

Ez a régebbi klip a Worldwide LHC Computing Gridről szól, melyet a Nagy Hadronütköztető által évente összegyűjtött 15 petabájtnyi információ kezelésére hoztak létre.

Prezentációk

A Gridről kezdőknek (PowerPoint diák a CERN-ről és a Worldwide LHC Computing Gridről)