National grids

Nemzeti gridek


A nemzeti gridek az egy országon belüli erőforrások összekapcsolása révén hoznak létre nagyteljesítményű grideket.

D-Grid
DutchGrid
ENEAGRID
Fermilab Computing Division
Grid-Ireland
National Grid Service
NERSC

NorGrid
Swegrid
TeraGrid
Thai National Grid
TWGrid

 

RÉSZLETEK D-Grid Németország
ÁTTEKINTÉS Az első D-Grid projekt 2005 szeptemberében indult azzal a céllal, hogy elosztott, integrált, nagy teljesítményű számítási platformot és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat hozzon létre, mely képes nagy mennyiségű tudományos adat feldolgozására.

RÉSZLETEK DutchGrid Hollandia
ÁTTEKINTÉS A DutchGrid a grides technológiákkal kapcsolatos fórum Hollandiában. Kutatási és tesztelési lehetőségei minden intézmény számára elérhetők. A gridek fejlesztési munkálatait koordinálja, és lehetőséget biztosít a technológiával kapcsolatos tapasztalatok megosztására.

RÉSZLETEK ENEAGRID Olaszország
ÁTTEKINTÉS

Az ENEAGRID az ENEA-nál (Olasz Nemzeti Technológiai, Energetikai és Környezeti Ügynökség) található valamennyi nagy teljesítményű és -feldolgozóképességű erőforrást hasznosít annak érdekében, hogy integrált számítási környezetet biztosítson. Jelenleg a többi grid infrastruktúrával való interoperabilitáson dolgoznak.


RÉSZLETEK Fermilab Computing Division Amerikai Egyesült Államok
ÁTTEKINTÉS

A FermiGrid a Fermilab valamennyi számítási erőforrását egyetlen grid infrastruktúrába szervezi, növelve a hatékonyságot és az erőforrások kihasználtságát. Jelenleg innovatív számítási megoldások kifejlesztésén dolgoznak.


RÉSZLETEK Grid-Ireland Írország
ÁTTEKINTÉS A Grid-Ireland partnerei segítségével a grid technológiák írországi alkalmazását segíti elő.

RÉSZLETEK National Grid Service Egyesült Királyság
ÁTTEKINTÉS Az NGS számítási erőforrásai és szolgáltatásai minden egyesült királyságbeli kutató számára elérhetők.

RÉSZLETEK NERSC Nemzeti Energiakutató Számítástechnikai Központ - USA
ÁTTEKINTÉS

Az X509-es grid tanúsítványokkal rendelkező felhasználók számos NERSC erőforrást elérnek a Globus gridinterfészein keresztül. A NERSC az Open Science Grid (OSG) része, így az OSG virtuális szervezetei számára elérhetők számítási és tárolási kapacitásai.


RÉSZLETEK NorGrid Norvégia
ÁTTEKINTÉS A NorGrid a norvégiai nemzeti grid infrastruktúra fejlesztéséért és karbantartásáért felelős. A NorGrid az EGEE projekt harmadik fázisának norvég komponense.

RÉSZLETEK Swegrid Svédország
ÁTTEKINTÉS A Swegrid egy 6 clusterben található, 600 számítógépből álló számítási erőforrás Svédországban. A hat helyszínt a nagyteljesítményű GigaSunet hálózaton kapcsolják össze.

RÉSZLETEK TeraGrid Szuperszámítási grid - USA
ÁTTEKINTÉS A TeraGrid célja, hogy a világ legnagyobb, leggyorsabb elosztott infrastruktúráját valósítsa meg, amelyet tudományos kutatásokra használnak. Az Egyesült Államokban találhatók partnerei.
Tudjon meg többet a TeraGridről az iSGTW oldalán!
 
 

RÉSZLETEK Thai National Grid Project Thaiföld
ÁTTEKINTÉS A thai nemzeti grid projektet a Thaiföldi Királyság kormánya támogatja.
Tudjon meg többet a ThaiGrid egyik alkalmazásáról az iSGTW oldalán!
 
 

RÉSZLETEK TWGrid Tajvan
ÁTTEKINTÉS A tajvani TWGrid globális grid projektek része, mint amilyen az EGEE és a WLCG. Az Academia Sinica Grid Computing által irányított TWGrid a Tajvanban végzett Nagy Hadronütköztetővel kapcsolatos kísérletek grid technológiai hátterét biztosítja, emellett további nemzetközi e-tudományos projektekben is együttműködik.
Tudjon meg többet a TWGridről az iSGTW oldalán!