Virtual organizations

Virtuális szervezetek


A Grid szakértők vitatkoznak azon, hogy a Gridet csak akkor fogják teljesen kiaknázni, amikor az embereknek meglesz a szándékuk arra, hogy gyorsan, nehézségek nélkül létrehozzák Virtuális Szervezeteiket. Miről is beszélnek ők?

Gondoljon el egy emberekből álló csoportot, akik valamilyen okból egy közös "számításigényes" vagy "adatintenzív" problémával rendelkeznek. Lehet ez egy ipari konzorcium, amelyet egy újgenerációs utasszállító gép kifejlesztésére hoznak létre, vagy egy válságkezelő csoport, amit egy vegyianyag-szennyezés után állítanak fel.

Ezek a különböző csoportok ugyanazokat az igényeket osztják. Hogy elérjék céljukat, végre kell hajtaniuk számos különböző típusú nagy igényeket támasztó kalkulációt, amiket nem lehet elvégezni kizárólag az egyik résztvevő erőforrásaival, vagy szükségük van egymás adatbázisainak hozzáféréséhez egy jól meghatározott, biztonságos módon.

Az ipari konzorciumnak különböző gyártók komponenseit kombinálva kell elvégeznie szimulációit, mialatt betartják a szabadalmi know-how-k diszkrécióját azzal, hogy a konzorcium többi tagja előtt ezen komponensek rejtve maradnak.

A krízismenedzsment csoportnak elemeznie kell a helyi időjárási és talaj modelleket, hogy felbecsüljék a szennyeződés kiterjedésének a mértékét, meghatározva hogy milyen hatással lesz a helyi lakosságra és földrajzi elemekre, mint a folyók és vízkészletek. Készítenie kell egy rövid-távú enyhítési tervet (ami szintén alapulhat kémiai reakciós modelleken), és segítenie a vészhelyzet-elhárító személyzetnek az evakuáció megtervezésében és koordinálásában.

Ezek mind példák voltak a Virtuális Szervezetekre: egyének, intézetek és szervezetek, közös céllal. Ennek eléréséhez ők azt választották, hogy megosztják erőforrásaikat, biztosítva egymás számára a direkt hozzáférést számítógépeikhez, programjaikhoz, fájljaikhoz, adataikhoz, érzékelőikhöz és hálózataikhoz. A megosztás műveletének egy irányított, biztonságos és rugalmas módon kell lezajlania, általában korlátozott ideig.